Team Beweegzorg Zwolle

Else Scheffer

Else is al enkele jaren werkzaam als Oefentherapeut Cesar in Zwolle. In de loop der tijd heeft zij zich gespecialiseerd en samenwerkingen opgebouwd rondom de behandeling van o.a.: 
– Chronische pijn (lid Landelijk Netwerk Chronische Pijn)
– Hoofdpijn 
– Parkinson en MS (lid ParkinsonNet en MSZorg)
– Slaapproblematieken bij volwassenen (lid Landelijk Netwerk Slaapoefentherapie)
– Bedrijfsoefentherapie 

Maar ook voor andere beweeg gerelateerde klachten kunt u bij haar terecht.

Daarnaast is Else werkzaam bij het Instituut voor Bewegingstudies van de Hogeschool Utrecht. Daar werkt zij als docent bij de opleiding fysiotherapie en oefentherapie. De verbinding tussen de ervaring vanuit de praktijk en het onderwijs staat hoog in het vaandel bij Beweegzorg Zwolle. De toekomstige beweegtherapeut op weg helpen in het leerproces vinden wij belangrijk. Het kan dan ook zijn dat u naast de therapeuten een stagiaire tegen komt.


Elise Volk

Elise heeft in 2021 de opleiding Oefentherapie Cesar in Utrecht afgerond, waarna zij de specialisatie slaapoefentherapie heeft gedaan. Zij heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van: 
– Slaapproblematieken bij volwassenen en kinderen (lid Landelijk Netwerk Slaapoefentherapie)
– Chronische pijn
– Hoofdpijn
– Spanningsklachten

Maar ook voor andere beweeg gerelateerde klachten kunt u bij haar terecht.

Naast de werkzaamheden in de praktijk als Oefentherapeut, studeert Elise aan de Master Innovatie in Zorg en Welzijn. Tot slot werkt Elise als onderzoeksassistent binnen het lectoraat Innovatie van Beweegzorg van de Hogeschool Utrecht. Hierbij participeert zij binnen het onderzoeksproject FRIEND. Het doel van het onderzoeksproject is het identificeren van succesvolle implementatiestrategieën voor een effectieve, lokale en integrale implementatie van valpreventie in gemeentes en wijken.