Oefentherapie
Cesar / Mensendieck

Wanneer Oefentherapie?

Schiet het weer in uw rug? Wordt u weer wakker met hoofdpijn? Weet u geen houding meer aan te nemen omdat u continu klachten ervaart? Of merkt u dat uw dagelijks functioneren wordt beïnvloed door uw klachten? Oefentherapie kan dan een helpende behandelmethode zijn om zelf actief te leren omgaan met uw klachten. Beweegzorg Zwolle heeft naast reguliere oefentherapie een breed aanbod aan gespecialiseerde behandelingen.

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan een hernia, ziekte van Parkinson, reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat.

De oefentherapeuten van Beweegzorg Zwolle bieden bieden hulp aan kinderen en volwassenen bij pijn in de spieren en gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat en houdingsafwijkingen.

Wil u meer weten over de behandeling van oefentherapie Cesar / Mensendieck? Klik dan op bovenstaande logo.